Synnyttämiseen valmistautuminen

Tukea synnyttäjälle ja hänen perhelleen ennen syntymää, synnyttämiseen ja synnytyksen jälkeen.

 

Synnytys on aina merkittävä taitekohta elämässä. Kaikissa tilanteissa aikaa lasketaan ennen ja jälkeen lapsen syntymän. Huolellinen valmistautuminen antaa paremmat valmiudet kohdata synnytys kaikkine yllätyksineen.

Synnytyskokemus

Synnytys on aina kokemuksena ainutlaatuinen. Jokainen synnyttäjä on erilainen; samoin on myös jokainen synnytys. Ihmiset kokevat raskauteen ja synnytykseen liittyvät asiat hyvin eri tavalla omista lähtökohdistaan riippuen.

Synnytys luonnollisena tapahtumana ei ole kenenkään ohjattavissa. Sen kulkuun voidaan kuitenkin vaikuttaa tiedolla, valmistautumisella ja asennoitumisella. Vaikeakin synnytys voi jäädä mieleen hyvänä kokemuksena, kun sitä tarkastellaan tuhiseva nyytti rinnalla. Riittävä tieto, huolellinen valmistautuminen ja luottavainen asenne ovat omiaan lisäämään koitoksessa tarvittavia voimavaroja.

Eepuhti matkakumppanina

Haluan toimia asiantuntevana ja kannustavana tukihenkilönä työkokemukseni ja omien kokemusteni turvin. Kätilönä olen toiminut vuodesta 2003 lähtien Tampereen yliopistollisessa sairaalassa, josta synnytyssalissa viimeiset 12 vuotta. Tämän lisäksi elämä neljän lapsen kanssa on tarjonnut monenlaisia iloja ja haasteita perheen arjessa. Olen saanut myös olla mukana läheisteni ja ystäväperheiden matkalla synnytykseen valmistautuessa ja vauvanhoidon ensiaskelissa.

Synnytystä ei turhaan verrata maratoniin. Molemmat vaativat pitkän valmistautumisen, hyviä kannustusjoukkoja, viimehetken tankkauksen, lujan uskon omaan tekemiseen ja monen tunnin ponnistuksen ennen maalia. Matkalla voi sattua monenlaista, mutta jokainen maaliin tullut on voittaja.

Vuosien mittaan olen ollut mukana tuhansissa synnytyksissä ja juossut kymmeniä maratoneja. Suuret tunteet ovat olleet läsnä molemmissa, mutta mikään ei voita vastasyntyneen ensiparkaisun tuottamaa onnea!

Eepu Hotakainen(kätilö-sairaanhoitaja) on juossut kohta 70 maratonia, tavoitteena on päästä Suomen 100+ kerhoon : )

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *